Den debadeur aka het pannelapken

Debardeur
Moest het nu nog altijd niet duidelijk zijn -die uitleg van het omkeerbare jurkje- kunt ge ook zoiets maken.
Ik vind het schoon, maar daarin sta ik dan schoon alleen met mijn mening want iedereen anders vindt het op een pannenlap gelijken.
Ach, dan heb ik toch al een kostuumeke voor Abels eerste verkleedfuif zeker.

Ik wou zo'n gewafeld stofke, maar vond dat nergens dus besloot ik om dat zelf te maken, laagje katoen, laagje fleece (vond ik aangenamer dan van die witte vulling, niet dat het minder synthetisch is) en weer laagje katoen, op elkaar spelden, parallel van elkaar wat lijnen stikken, patroon erop tekenen zonder naadwaarde (behalve in de zijnaad), uitknippen, aan elkaar zetten (met een platte naad anders is het niet omkeerbaar, want daar ging het tenslotte over), biais er rond en klaar.

En zo snel was het in de praktijk eigenlijk ook.

Ik denk wel dat ik er beter toch iets anders tussen had gestikt want het is nogal stijf, moesten er mouwen aanzitten in denk niet dat hij nog kon bougeren.

Met het stofke maakte ik eerder al deze sling, die ik euhm, nog nooit heb gebruikt, ik grijp altijd naar mijn Girasol Jungle, precies toch een verschil in draagcomfort zo'n geweven doek, maar dat kan ik mij ook inbeelden omdat ik die dingskes onderaan zo plezant vind.