Worstjes met mosterdpuree.


Worstjes met ui en mosterd., originally uploaded by zsazsa.be.

STOP, niet wegklikken, ik weet, het ziet er vies uit, maar het is zalig.
Neem het van mij aan.

Ken je de smaak van lekker, goed gebakken hot-dog-ajuin met ketchup?
Wel, dit is de sjieke versie, de volwassen versie.

Nodig:
-Worstjes
-15 cl ahornstroop
- 8 cl water
- 5 el mosterd
- 2 uien, in ringen gesneden
- aardappelen
- boter
- ei
- melk/room
- 3 el bladpeterselie

-Warm de oven voor op 180°.
-Meng de stroop met het water en de helft van de moster.
-Schik de ui in een ovenschotel, leg de worstjes er op en giet de stroop erover.
-Zet in de oven, keer en bedruip de worstjes regelmatig.
Na 30-40 minuten zijn ze gaar.
-Kook ondertussen de aardappelen en maak er puree van samen met de boter, melk of room en de eidooier.
-Roer er de rest van de mosterd en de bladpeterselie door.


Echt lekker.