Printen op stof, zonder naar de winkel te moeten.

IMG_3724.JPGOmdat ik vermoed dat De Huismoeder hare Gaston (45 berichten) ondertussen liever ziet dan haar Geliefde (zelfs geen eigen categorie) maakte ik een nieuwe sleutelhanger voor haar. Misschien ook een beetje uit schuldgevoel omdat ik al zoveel gelachen heb met hare Gaston, maar zeg nu zelf een Chihuahua ... komaan seg en dat voor een volwassen vrouw. Mor allee.
Ik geef meteen toe dat Geliefde zijn blote bast een vrolijker kleurtje heeft dan Gaston zijn hanger, maar dat ligt aan het ontbreken van kleuren in mijn printer, spijtig genoeg is het hiermee dat ik u polleke zal vastpakken en zeggen hoe u thuis print op stof, zonder extra onkosten.
Hiervoor printte ik op Hemapapier waar je het geprinte op je stof plakte, het nadeel is dat de niet bedrukte stukken ook plastiekerig zijn. Het voordeel is dat je op grote stukken tekeningen kan strijken die je niet met deze of de volgende manier door je printer kan laten gaan. De andere manier is papier met een laagje katoen op geplakt (te koop in oa. patchworkwinkels) bedrukken, dit is eigenlijk exact wat we gaan doen maar dan goedkoper.

printinstellingen.jpg
Zoek of maak een afbeelding die je wil printen op stof.
Stel je printer in op Beste kwaliteit en dikker papier of Katoen als je die optie kan aanduiden.

IMG_3688.JPGNodig:
Een strijkijzer
Een vel verpakkingspapier van een band kopieerpapier, hetzelfde papier dat ik hier gebruik.
Edit: De dames van Sancho hebben dit al uitvoerig getest en hebben ondervonden dat je evengoed een normaal A4-papier met Prit of andere lijm op de stof kan lijmen.
Katoenen stof, de stof mag gekleurd zijn, maar de tekening moet dan natuurlijker steeds donkerder zijn dan de gebruikte stof.
Azijn
Bak- of boterhampapier

Knip het verpakkingspapier op de grootte van een A4, strijk het papier op de stof (of lijm het gewone papiertje op de stof) en knip de stof op de grootte van het papier.
Leg het papier op de juiste manier in de printer.
En print.

IMG_3702.JPGLaat de stof een kwartier drogen.
Trek dan het papier van de stof.

IMG_3711.JPGVul een kom of soepbord met water met veel azijn en laat hier de stof een paar minuten in weken.
Haal de stof uit de vloeistof en laat wat uitlekken.
Als je geen azijn in huis hebt spoel de stof dan een minuutje onder een lopende kraan.

IMG_3716.JPGWanneer de stof uitgedrupt is leg je ze op een handdoek, bedek het met bakpapier en strijk de stof tot ze helemaal droog is.

IMG_3722.JPGVoila klaar!