De moestuin, tionk!

De moestuin begin juli

Den hof, tja, wat kunnen we daar van zeggen, ten eerste begon de lente pas vorige week en sindsdien is het kurkdroog, gene vette dus.
Ik heb meer bloemen dan groenten, ik heb zelfs nog geen enkele courgette aan de plant -TOINK- andere jaren ben ik ze al beu gegeten begin juli.
De peultjes zijn er wel, maar ik zag vanmiddag dat het eerder de gedroogde variant aan het worden is. Mijn aardappelen doen het in tegenstelling tot vorig jaar geweldig, of toch al zeker het bovengrondse deel en de Nieuw-Zeelandse spinazie is ook weer van de partij samen met de ruccola die overal uitschiet en behoorlijk pikant is.
De moestuin is van keurig in de rij naar laissez faire, laissez passer gegaan, en ik vind dat eigenlijk wel goed zo, alleen spijtig dat ik mijn legummen weer in de winkel moet kopen.

Maar, uiteraard heb ik een goed excuus voor de verloedering, twee zelfs, als eerste is er nl Abel die kruipt én alles eet wat hij op zijn weg tegenkomt en dat marcheert niet echt goed in de moestuin, ik heb dat met Jef al aan de hand gehad.
Dan den tweede, wacht, eerst een fotooke.

Plan Voor

Een plan!
Er komt toch weer een beeteken structuur in de tuin!

Hoe of wat weet ik nog niet precies, hier en daar wordt er wat veranderd, een plan had ik daar achteraf gezien niet echt voor nodig, maar helemaal opgepept door de Open-Tuin-dagen van Velt zag ik het groots.


Bessen

De grotere werken zijn voor het najaar, nu houden we ons vnl bezig met kleine klusjes, poortjes maken van restjes kastanjehout (180 euro uitgespaard, per stuk!), hopen klimop wegsnoeien zodat de bessen wat meer plaats hebben enz,
ik werk nog altijd in de tuin, maar op andere plaatsen.

Kruidenbakken

Een paar weken terug verhuisde ik* de bakken waar kruiden in staan naar een andere plaats zodat op die plaats in het najaar bessen kunnen gezet worden.
Welke bessen, daar ben ik nog niet uit, ik heb nu kneusjes van bosbessen die een betere plaats verdienen of koop ik iets anders eetbaars, ik zal in het najaar eens passeren bij Duizendblad, die toevallig morgen en overmorgen opendeur houdt.
En nu moet ik stoppen anders is het al morgen en klopt mijn bericht niet meer.

*Allee ja, ge weet wel.