Een lang wit, niet gesneden

Ontbijt
Ontbijten is mijn ding, eten tout court eigenlijk, maar ontbijten staat toch bovenaan, in het weekend uiteraard, door de week wordt hier niet gezellig gedaan. Ik lig nog in bed met Abel terwijl Mr Zsazsa de twee oudsten en hun bokes klaarmaakt en ze naar school voert.
Jaja, goed gearrangeerd van mij, inderdaad.

Dat weekendontbijt kan vanalles zijn, pistoleekes met prepare en lekkere hesp, croissantjes met konfituur en goei boter, roggebrood met spek en bruine suiker of zoals gisteren met nog vanalles extra, het 5000 calorieënontbijt.
Spek, eikes, champignonnen, tomaatjes, witte bonen in tomatensaus en beboterde toast.
Amai, dan komt ge de ochtend wel door.

Brood
Dit was het enige dat overbleef.
280 gram oud wit brood.
Ik deed er het volgende mee.

Broodpudding
-In grote stukken snijden en in een taartvorm leggen.
-3 eitjes loskloppen met 6 dl volle melk en een schep bruine suiker.
-Chocolade in stukken hakken en over het brood verdelen, daarna het eimengsel er over uit gieten en even laten staan zodat het brood wak wordt. Ik meng dat met mijn handen, want ik doe dat graag.
-Het broodmengsel bestrooien met een fijn laagje rietsuiker, 50 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 170° en klaar!

Ik weet wel niet of het nu een nagerecht, ontbijt of tussendoortje is, ik weet wel dat ge er wreed mottig van kunt worden, maar dat is niet erg, ik vind dat wel eens tof zo'n volgefret gevoel.