Prikkelend postje

taart voor

Hahaaaa, nu heb ik u hé, want ook dit postjen gaat over koken, ahaaa!
Dit werd nl ons avondmaal, en ik heb dat uiteraard niet gezegd op voorhand, spinazie heb ik gemompeld.

En als je ook niks over mijn hof wilt weten kan ik u al waarschuwen dat het volgende postjen ook al niet interessant is want dan gaat het daarover, maar ... er zijn veranderingen op til, ik heb bij matri een overlock gekocht en die is as we speak op weg naar hier, mijn stof is zelfs al geknipt, zo hard zit ik te wachten.

Maar eerst koken dus, zo gaat dat.

Week 11

Weekmenu 11
Week 11, die met de mislukte planning

Dinsdag: Voorgerecht: Neteltaart met bacon en parmezaan, hier ging het al mis, ik maakte nog rap een slaatje bij de taart van waterkers, geroosterde, geschaafde amandelen en parmezaan en we waren al voldaan. De linzenschotel staat bijgevolg in de frigo tot morgen.
Woensdag: Indiase linzenschotel met bloemkool, zo stond het in het Handboek ecologische voeding ik wou daar een van de vijf venkels bijdoen die mijn groentepakket rijk waren, maar toen zag ik de achtergebleven koolrabi en courgette liggen en besloot ik nog ecologischer te zijn dan dat de bedoeling al was, Indiase linzenschotel met koolrabi, venkel, courgette en zonder bloemkool, het zag er niet uit maar het was heel lekker, hopelijk morgen ook nog.
Donderdag: Zalm met bietjes en mierikswortel, deze schuift geen dag door, donderdag visdag in dit dorp. Een paar weken geleden heb ik dit nog eens gemaakt, goed zunne!
Vrijdag: Canneloni met bloemkool en broccoli, recept van Jamie Oliver, ik hoop dat het lekkerder smaakt dan het klinkt. Maar als ge eens iets anders wilt doen met bloemkool is dit wel representatief, toch?
Zaterdag of zondag: Quinoia met prei en champignonnen, ofwel gaat deze er van tussen ofwel de gnocci van maandag, hoe lekker die gnocci ook was, denken aan prei doet mij nog altijd wat walgen.
Van nu af aan plan ik nog maar een gerecht in het weekend, want meestal komt er iets tussen en uiteindelijk is een keer in de week gaan eten wel leutig, dus misschien vallen ze er beide van tussen.
Maandag: Vistaart met knolselderpuree, vis uit den diepvries dan, want op zondag wordt er niet gevist neem ik aan.

taart


Vandaag heb ik de moestuin onkruidvrij gemaakt, buiten een klein beetje snijbiet stond er niks eetbaars meer in, of toch wel, netels! Ik dacht: ik doe daar iets mee! Netelquiche met dat klein beetje snijbiet, en écht waar, de lekkerste quiche die ik al at, ik zou nog een uitroepteken gebruiken maar dat zou erover zijn.

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen
2 uien, gehakt
teentje look, gesnipperd
groen uit den hof (netels, snjbiet, spinazie, zevenblad, ...), fijngehakt
100 gram bacon in blokjes (van Herta bv)
100 gram parmezaanse kaas, geraspt
2 eieren
brikje room
kruimel of bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200°, bak het deeg blind zodat de bodem niet wak maar lekker krokant wordt.
Stoof de uien in olie en voeg de knoflook en het groen toe wanneer de uien zacht zijn. Laat een paar minuten meestoven.
Klop de eieren los met de room en de helft van de kaas.
Verdeel het groentemengsel over de taartbodem, strooi er de baconreepjes over en giet er dan de room over.
Rasp er de kaas over en druppel wat olijfolie op de taart en zet zo'n 20 minuten in de oven.