Week 9

Groentemand week 9

Week 9, de week met de witte kool.
Ik denk niet dat ik ooit al een witte kool gekocht heb en het toeval wil dat ik vorige week ergens een recept met witte kool en iets worstigs tegenkwam dat er keigoed uitzag en nu week ik uiteraard niet meer waar.
Dat zult ge altijd zien.
Voor de rest was er sprake van wat prei, een bakje veldsla en champignons, wat aardperen, een paprika en nog maar eens wortels.

Vanaf vrijdag ben ik alleen met de twee zelfgemaakte zonen, dat is ook wel eens gezellig en om dat gevoel wat te versterken ga ik zaterdagochtend muffins bakken en smoothies mixen, gezellig joh!
Hopelijk wordt het zo'n weer gelijk vandaag en kunnen we daarna buiten verder gezellig doen (en ik de gazet lezen).

Dinsdag: Lasagne met witte kool en champignonnen en een slaatje van veldsla en gebakken rode ui en aardpeer.
Woensdag: Hamburgers met echt vlees, mozzarella en tomaat tussen ciabattabrood met aardappelpartjes uit de oven, partjes omdat het makkelijker is dan frietjes, ge moet dat geeneens schillen.
Donderdag: Vispannetje met venkel en forel met een slaatje van aardperen en wortels, ik weet niet of ik naar dat slaatje moet uitkijken.
Vrijdag: De lekkerste kip-en preitaart met bladerdeeg volgens Jamie Oliver met een slaatje van het resterend stuk witte kool.
Zaterdag: Ontbijten met perenmuffins en smoothies en 's avonds penne met zoete tomaten, geroosterde paprika, aubergine en mozzarella, ook van Jamie Oliver, u zou het boek moeten hebben want dat ziet er superlekker uit, moest het superlekker zijn ziet u het wel terugkomen als recept.
Zondag: Gebakken aardperen met pancetta en salie
Maandag: Niks, of toch niks zelfbereid, ik moet nog maar eens op oogcontrole en dan drop ik de kinderen bij "mams en paps" en met een beetje chanse maken die dan eten en anders kijk ik gewoon keizielig en hoop op het beste.

Zo, en nu ga ik iets doen met snoeien, want feitelijk is dat wreed ingewikkeld maar toch niet.
Dat zult ge altijd zien.