Week 8, de recepten

witlooftaart tekening

Na rondvraag bleek dat er wel wat recepten mochten gedeeld worden -toch nog geen receptenoverdaad dus- bij deze twee Geproefd-en-Goedgekeurd-weekmenu-recepten, iets met prei van vorige week zaterdag en de witlooftaart van gisteren.
Ik eet dat keigraag gestoofd witloof, gewoon zo recht uit de pan, tussen een rolleke hesp of op bladerdeeg zoals hierboven.
Ik heb daar wel een foto van, maar dat trekt op niks, dus heb ik het maar getekend.
Omdat ik graag wat schimmelkaas bij op de taart wou heb ik het witloof gestoofd in wat honing, want zoet en kaas gaat samen gelijk terraskes en witte wijn, keigoed dus. Of de tijm er ook bij past, dat weet ik niet, maar het klinkt meteen een pak verfijnder, alles voor de show!
Normaal gezien zoudt ge uwe plan moeten kunnen trekken met de tekening, zo speciaal is het nu ook weer niet, ik ga het hier dus bij laten.
Alleen nog zeggen dat ik er dit lekkere broccolislaatje bij at.
Klaar, next!


Traaggegaarde prei met gnocci en parmezaan
Gnocci


VOOR 4 PERSONEN
-4 grote preien, in brede schuine ringen
-olijfolie
-boter
-een teentje look, geperst
-5 takjes tijm, blaadjes van het steeltje geritst en fijngehakt
-200 ml room
-50 gram parmezaan, geraspt
-500 gram gnocci
-hesp in reepjes indien gewenst

Zet een grote pan op een matig vuur en doe er een scheut olie en klontje boter in, voeg ook de tijm en knoflook toe. Als de knoflook begint te bakken doe je de prei bij in de pan. Zet het vuur wat minder en laat de prei zo’n half uurtje stoven tot hij gebruind en gaar is, vergeet zeker niet geregeld te roeren.

Voeg wanneer de prei gaar is de room, hesp en parmezaanse kaas toe, laat wat pruttelen zodat de room kan indikken.
Kook de gnocci gaar in kokend water, laat uitlekken en doe bij in de pan. Roer goed om en serveer.Ik weet niet of jullie dat al doorhebben, maar ik ben wel een beetje maniakaal, als ik besluit om alle recepten van de weekmenu's die ik lekker vind bij te houden dan moet dat meteen Georganiseerd worden, met Tekeningskes en een Schoon Lettertype en al. En het zou zonde zijn van al dat werk moest ik dat niet kunnen delen met iemand, dus voor wie wil zijn er de afprintbare Geproefd-en-Goedgekeurd-weekmenu-recepten, gewoon klikken op de afbeelding en printen.


slaatje


prei-witloof