Ongeveer een week geleden vertrokken de jager en ik naar Noorwegen. (Dat het universum mij daar zwaar voor zou straffen was evident.) Aan de luchthaven van Oslo hadden we afgesproken met Christine van Woeste Goesting en compagnie om samen door te rijden naar Zweden. De compagnie waarvan sprake waren twee chefkoks en hoe wij het daar mee getroffen hebben kunt ge wel raden zeker? Komt er nog bij dat we logeerden bij Johans Wärdshus in Edsleskog waar geregeld workshops doorgaan waardoor we konden beschikken over allerhande graaf gerief. (Deze blogpost is trouwens op geen enkele manier gesponsord.) Een rookkast bijvoorbeeld, die gebruikten de mannen om een deel van de filets te roken van de eenden die eerder die dag werden langsgebracht door een plaatselijke jager. Ik zat terwijl te doen alsof ik bezig was met pen en papier. Iedereen zijn talent hé seg. De ongerookte helft van de eendenborsten werden gebakken voor een 'simpel' lunchgerechtje links: eendenborst met een slaatje van kort geroosterde venkel en rode ui met sinaasappel, zuring en klaver. En het avondeten van de volgende dag: Eendeborst met een gekonfijt eendebilletje, geroosterde groenten en drie chantarellen. Meer paddenstoelen hadden we niet gevonden op onze wildpluktocht, daar kan de tussenstop mèt Zweedse gin misschien iets mee te maken hebben? Koken kon binnen in een grote uitgeruste keuken of buiten op het vuur. Uiteraard zaten we meer buiten dan binnen. Want binnen hebben we thuis ook. Maar de keren dat we binnen waren was het meteen ook een schot in de roos. Christine en ik bakten haar klassieke Hey-het-vuurtje-is-toch-al-aan-willen-we-anders-een-taart-in-de-Dutch-oven-gooien-taart. Maar die bakten we voor de gelegenheid gewoon in de oven. Dring ons vooral geen regels op! Ik ben zelf niet zo van de Wisky, maar de compagnie wel dus bezochten we een kleine stokerij in de buurt, ik ben echt zo'n gemakkelijk gezelschap. Ik nam weer pen en papier mee voor het geval ik mij moest vervelen. Dat deed ik niet. Van het bier ben ik dan wel weer meer, dus dan bezochten we ook maar de plaatselijke brouwerij. Zo hielden we de kerk dan in het midden hé. En omdat we allemaal nogal van de gin waren kaapten we Johans Calvadosstokerij voor een ginexperiment met smaakmakers uit het wild die we aanvulden met wat klassiekers uit de keuken. Dorst hebben we niet veel gehad. Voor de rest: prachtige huisjes, veel water, veel hout... Hij Wij En het meest geweldige gezelschap! ♥ Christine ♥ Geertjan ♥ Richard ♥ Meer foto's vind je in mijn Flickralbum. De meeste foto's zijn door mij gemaakt, enkele ook door Christine en Johan. Nog meer foto's op de Instagrampagina van Woeste Goesting. Niks van dit alles werd op enige manier gesponsord.