Paprika

Paprika
Dit is nu toch echt lekker hé, gegrilde paprika's.
Hoewel ik er elke keer tegenop zie om ze te grillen valt het eigenlijk toch wel mee, ik gril ze door ze op de gaspit te leggen, maar je kan ze ook onder de grill leggen, maar op de gaspit blijven ze volgens mij beter liggen.
Wanneer het vel volledig zwartgeblakerd is stop je ze in een afgesloten kom of zak, zodat het vel eraf stoomt, ik hou er de papieren groenten- en fruitzakken voor bij. Na een tien minuten haal je ze eruit en wrijf je het velletje er af, niet onder stromend water, veeg gewoon je handen af en toe proper aan een vel keukenrol, hou het sap dat uit de paprika komt bij, beste is om de paprika te pellen boven een kom.

Deze lagen klaar om in een slaatje terecht te komen, paprika's in reepjes snijden, in een pannetje olie verwarmen met een teentje knoflook in, er een ansjovisje of twee in laten smelten, sap van de paprika toevoegen, van het vuur halen, paprika toevoegen en een kneepje citroen. Doe er naar smaak meer citroen bij. Heel lekker bij vlees en vis of als tapas. Ook leuk met rode en gele paprka.

Of mix de paprika met azijn en olie (verhouding 1/3) en verse kruiden en je hebt een zalige saus.

En uiteraard de superzalige paprikasoep, het heerlijke slaatje en de altijd lekkere spaghetti putanesca.