Week 48

Pompoensalade met kip en kikkererwten
Ik weet niet hoe het bij uw pompoenen zit, maar die van mij hebben blijkbaar andere zaden dan al de andere pompoenen verkrijgbaar. Mijn zaden zijn niet eetbaar, ik zeg het u.
Allee, daar zit toch nog een ding rond, of hoe komt het anders dat pompoenpitten uit een zakske wel eetbaar zijn?
Van pellen spreekt Jamie Oliver niet, simpelweg van schoonmaken en even "omscheppend goudbruin bakken"

Ik koop dus gewoon pitten voor dit slaatje, u doet ermee wat u wil, maar op de tijd dat ik al de pitten van een pompoen heb schoongemaakt heb ik ook de krant gelezen, dus ik weet wel wat te kiezen.

Het recept komt -nog maar eens- uit een Delicious, deze keer die van november ll.

Nodig:
-1 pompoen, in parten verdeeld, desgewenst geschild
-1 el korianderzaad
-1 gedroogd rood pepertje
-1/2 el gedroogde oregano
-1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgedroogd
-komijnpoeder
-olijfolie
-1 citroen
-sla (ik gebruikte rucola)
-kip, uit elkaar getrokken
-grof gesneden bladpeterselie

-Verwarm de oven voor op 200°
-Leg de pompoen met de gestampte specerijen in een ovenschaal besprenkel met olijfolie.
-Rooster 45 minuten tot de pompoen gaar en licht gekarameliseerd is.
-Meng de droge kikkererwten met de pompoenpitten, wat olie, de komijn en peper en zout en bak goudbruin.
-Maak een dressing van citroensap met olijfilie en peper en zout.
-Neem een grote kom, leg onderin de sla, daarop de kip en de in stukken gesneden pompoen, giet de dressing er over, hussel voorzichtig door elkaar en bestrooi met de kikkererwten en peterselie.

Bewaar de overschot slaloos in de koelkast voor de dag nadien, eet alleen op terwijl de kinderen hun bokes eten in school.


week 48

Maandag: Pekelharing met ajuinsaus en gekookte aardappelen, jeugsentiment!
Amai, dat was lang geleden, dat is nu ook niet iets dat je de eerste maanden in een nieuwe relatie klaarmaakt, iets uit een pot gecombineerd met ajuinsaus en gekookte patatten. Maar lekker jong, zo lekker, mm dat zuur van de pekelharing en dat zoet van de saus, zo'n hoop geprakte patatten op uw bord met veel saus, meer moet dat toch echt niet zijn?
Dan mag de pekelharing gewoon uit een bokaal komen, van de viswinkel is lekkerder natuurlijk, dan kunt ge ook extra ajuin vragen want daar wordt hier wel voor gevochten.
Dinsdag: Gebraden kip met oregano en citroen, nog altijd een topper, dit recept moet ik zowat al het meest klaargemaakt hebben, er is ook niet veel lekkerder dan een perfect gebraden kipke gelijk dit.
Maar vandaag maak ik er twee want van de overschot maak ik morgen een slaatje.
Woensdag: De kip-pompoensalade met kikkererwten van hierboven.
Donderdag: Ovenschotel met schorseneren en een slaatje van knolselder met appel en ik vind dat genoeg, voor mij moet daar geen vlees of vis bijzijn. Voor de salade meng je een gelijke hoeveelheid yoghurt met mayonaise, iets meer knolselder dan appel in julienne gesneden, besprenkelen met citroensap en mengen met de dressing en wat bieslook en/of peterselie.
Vrijdag: Gebakken vis met povençaalse knolselder.
Ik maak de knolselder ongeveer op deze manier maar dan alles gestoofd, ik hou niet van gekookte groenten en op het eind niet in de oven, maar gewoon lekker lang sudderen op een klein vuurtje.
Zaterdag: Bij de bomma, witloof met kaas en hesp uit de oven naar het schijnt.
Zondag: Penne al forno van Dagelijkse Kost met een zelfgebakken broodje en een fris slaatje voor de familie alstublieft dankuwel.