Week 44

Week 44
Ik negeer even het feit dat het niet regent en dat de boer gisteren voor de laatste keer is langs geweest om alles glad te leggen, ik negeer ook het feit dat ik mij dringend aan wat Duitse handgeschreven boekdingen moet zetten én ik negeer ook het nieuwe boekenfeit waar ik hier nog niks van laten zien heb omdat ik simpelweg nog niks kan laten zien.

Simpel is niet altijd beter.
In plaats daarvan nestel ik mij op een schapenvelleke achter mijn computer met een zacht wafeltje met een laagje echte boter en een tas koffie.
Die wafeltjes, dat is volgens mij iets Kempisch en zeer het aanbevelen waard!
Mijn grootmoeder besmeerde ze vroeger met boter en ik doe hetzelfde nu voor mijn zonen. Om daarna de tv op te zetten zodat ik toch efkes achter de computer kan zitten. Dat deed mijn grootmoeder niet. Ze had dan ook nog geen computer.
En om een excuus te hebben om hier te zitten ga ik nog ne keer weekmenuten.

Ondertussen heb ik al een goei daad gedaan, ik heb al geregeld de vraag gekregen waar de onderkant van de header naartoe is, die met al die linken. Wel, ik had hem weggedaan omdat ik dat eens wou updaten, niet gebeurd natuurlijk, zo gaat dat dan.
In tussentijd staan ze hier links bovenaan, keibereikbaar te wezen.

Goed, week 44, gisteren had ik dan toch geen zin in broccoli dus werd het lasagna, sinds ik dat een paar weken geleden at bij Marie las ik elke week een lasagnedag in. Om dan de volgende twee middagen lekker op mijn eentje de overschot op te smikkelen.
Wat dus niet werkt in vakantieweken.
Deze week is het de simpele versie met een lekkere tomatensaus (ajuin goed lang aanstoven, beetje wortelen en selder erbij, nog langer laten stoven, wat wijn er op, laten uitkoken en dan de tomaten pas. Ondertussen een lekkere bechamel maken en wat parmezaan schaven.
De truuk is denk ik: weinig pasta. Ik gebruik elke keer maar drie laagjes pasta, ander wordt het me te droog.
Het geheel naar believen op leuken met gebakken aubergine, gegrilde courgette of paprika, mozzarella of andere kaas enz.
De spicy pasta is ook makkelijk, pasta koken, op het eind een in kleine roosjes gesneden broccoli erbij, afgieten en wat van het kookvocht bijhouden. Terwijl fruit je wat knoflook met chilivlokken in redelijk wat olijfolie, daar doe je zongedroogde tomaatjes en wat zwarte olijven bij, doorroeren en alles mengen met wat parmezaan en andere kaas, ik heb voor deze keer een zachte Griekse schapenkaas meegebracht.
Donderdag komt er nog eens hutsepot op tafel, met spruitjes en savooikool én neprookworst, eindelijk gevonden, ik ben wel het merk kwijt, maar ze verkopen het in de Bioplanet.
In het weekend begin ik aan de eerste pompoen uit de tuin, pompoenlinzensoep, dat is al een eeuwigheid geleden, curieus of ik het nog zo lekker vind als vorig jaar!

Allee mijn wafel is op en de film is nog bezig, geen excuses meer.