Tip
Soep!
Met veel bokes en goei boter.
Moet ge niet echt koken.
Maandag: Fishsticks met Nieuw-Zeelandsespinaziepurree
Ik probeer voor 's maandags altijd iets te voorzien zodat ik niet naar de winkel moet, zo kan ik rustig de week beginnen (grapje) en heeft vooral de winkel tijd om allemaal verse dingen in de rekken te leggen tegen de dinsdag wanneer ik wel naar de winkel trek. Deze keer uit de diepvries en tuin, andere keren uit de voorverpakking (spaghetti carbonara of pesto) of met groenten die lang vers blijven (putanesca) of helemaal vlees en groetenloos, de mogelijkheden zijn ongekend.
Dinsdag: Bospaddestoelenrisotto, ooh dat eet ik graag se, alleen spijtig van dat gepruts met die cantarellen, ik zou er niet willen aan beginnen voor meer dan 4 man.
Woensdag: Ceviche met kip en popcorn want Jef eet het liefst van al pannenkoeken en popcorn als avondeten zo zei hij toch 's avonds in bed.
Donderdag: Vis met pompoenpuree en gebakken champigonnnenkes, een combinatie van Nigella uit Hoe te eten, pompoenen ondergaan hier allemaal hetzelfde lot, een foto van toen ik nog niet geloofde in het belang van een schoon fotooke.
Vrijdag: Spaghetti met de lekkerste ballen
Zaterdag: Pompoensoep met brood, koop dus voor donderdag een grote pompoen.
Doe er voor de verandering eens koriander en kokosmelk in, een tip van Joke.
Zondag: Kokosgarnalencurry met rijst en komijnpuri's uit de Deliciuos van deze maand, pagina 48 want een week zonder rijst, is een week niet geleefd.
Ceviche met kip en popcorn
Ik dénk sebisj maar het kan ook sebisjee zijn, ik vergeet het altijd.
Ecuadorianen on the blog?
Geweldig hip, popcorn mogen eten als avondmaal.
Het gerecht voor wanneer vriendjes komen spelen, u wordt geheid de populairste moeder op het schoolplein.
Soms vinden ze het eigentlijke hoofdgerecht wel niet lekker, geen erg, dat vergeten ze, voorzie gewoon veel popcorn en eet de kip zelf op, veel te lekker om te delen.
Nodig:
-1 kip
-3 uien
-3 tomaten
-3 sinaasappels, geperst
-2 citroenen, geperst
-2 el ketshup
-Busseltje koriander, gesnipperd
-2 tl komijn
-2 teentjes knoflook
-Zout
-Maïs om te poffen
-Kook de kip gaar in gezouten water met 1 ui, komijn en de knoflook, laat afkoelen en haal helemaal uit elkaar.
-Snij de ajuin in halve maantjes, zet onder water met 2 tl zout, spoel, herhaal de handeling en dep droog.
-Snij de tomaten eveneens in halve maantjes, verwijder al de pitjes en sap.
-Meng het citrussap met de ketshup en de koriander onder de tomaten, uien en kip en kruid af met het zout.
-Placeer in de koelkast.
-Verwarm olie in een pan, doe er een bodempje maïs in, zet een deksel op de pan.
-Schud geregeld tot het begint te poffen.
-Blijf geregeld schudden tot er geen pofjes meer te horen zijn.
-Strooi zout over de popcorn, schud een laatste keer en klaar.
-Ik vind het geweldig lekker als de popcorn wak ligt te worden in het vocht van de kip, maar niet iedereen is zo'n fijnproever, er zijn er hier die de popcorn uit hun hand eten omdat natte pop-corn vies is, tttsss.
Met dank aan mijn vriendin Jo waar het toch nog altijd net iets lekkerder is, maar u mag daar waarschijnlijk niet aanschuiven dus moet u het hiermee doen.