En nog eens labels

MaatlabeltjesEerst was er een doos in een kast, toen was er een doos in een kast die niet meer dichtging en dan kwamen er nog een hoop zakken bij. Om maar te zeggen dat ik niet bepaald volgens een deftige methode de te kleine kleding van Jef bijhield. Met die doos werd ik vorige week geconfronteerd toen ik eens snel al de babykleding ging sorteren. Dat viel dus dik tegen.
Ondertussen zit alles in zakken met vooraan de maat er op geschreven, doen jullie dan dan meteen of is er nog een betere manier?
De zelfgemaakte kleding was niet zo simpel in zakken te steken omdat ik meestal niet echt een idee had over de exacte maat en zo komen we bij de bovenstaande foto!
Vanaf nu krijgt elk zelfgemaakt kledingstuk een maatlabeltje en momenteel zitten we aan maat 104.
Waarschijnlijk kan je in fourniturenwinkels lintjes kopen waar maten op staan, maar zelfgemaakt is leuker, ah ja.

En dan zijn er verschillende mogelijkheden, je kan met je machine de maat borduren op een lintje, met een iets "deftiger" machine moet dit kunnen. Je kan op je computer een leuk lettertype kiezen en het afprinten op stof, maar sinds we een laserprinter hebben is printen op stof niet meer mogelijk (en dat heeft even geduurd voor ik dat doorhad), je kan printen op transferpapier en het dan op stof strijken (ook niet mogelijk met een laserprinter) en je kan waarschijnlijk nog een hoop andere dingen, maar ik maakte een stempel.

DIYHier kan je zien hoe.
Voorheen gebruikte ik een simpel stempelkussen als inkt, maar het kan ook met echte textielinkt* wat uiteraard beter geschikt is voor zo'n dingen.
Het heeft even geduurd voor ik doorhad hoe je dat het beste aanpakt maar deze manier blijkt aardig te lukken.
1. Zorg dat de te bedrukken stof op een harde ondergrond ligt, plak het eventueel vast.
2. Maak een stempelkussen, bv door een lapje stof rond een kartonnetje te rollen, maak het stempelkussen niet te zacht anders komt er ook inkt op de delen die niet mogen afgedrukt worden.
3. Gebruik niet teveel inkt, om dezelfde reden als 2.

Wanneer het droog is fixeer je de inkt door er een stuk bakpapier op te leggen en heet te strijken, plooi de labeltjes dubbel met de goede kant tegen elkaar en stik de rand toe, knip de hoekjes weg en draai goed.
Strijk de labeltjes nog eens plat.
Je kan ook stempelen op een lintje zoals hier maar ik vond een leuk stofje plezanter.

Zsazsa DIYOmdat dit zoveel plezanter is dan eender welke methode doe ik dit nu ook voor de labeltjes die ik bij een zsazsapakket doe, voorheen drukte ik ze af op transferpapier omdat de tekening te fijn is om zelf uit te stansen tot er vorige week onverwacht een stempel met diezelfde afbeelding in mijn bus zat, werk van een kaboutertje?

*Lizzy van de Vlijtige Liesjes heeft mij dit ingefluisterd, ere wie ere toekomt!