Week 10

Week 10
Week 10, de week met de andere helft van de witte kool, alsook de week van Het Oogexaam. 7 op 10 met een sterkte van 1.25, scoorde het vermaledijde linkeroog, dat wil zeggen in niet-oftalmologentaal dat ik met een bril op nog altijd niet geweldig ga zien. Het hoornvlies is te erg beschadigd geweest waardoor ik nu last hebt van een constante waas. Ach ja, er zijn ergere dingen, waas in uwe kop bijvoorbeeld.

Week 10 en de vorige week gaan ook de Zsazsageschiedenis in als de naaimachienloze weken, maar ... volgende week heb ik er twee, mijn oude getrouwe Pfaff, die nu een groot onderhoud krijgt en een spiksplinternieuwe Bernina overlock, keigeweldig!
Vanaf volgende week gaat ge hier wat zien, oelalaa!
Kan ik eindelijk Abel de harembroekskes geven die hij verdient en mijn onderbroekenepisode verder zetten want zonder overlock was dat nogal een gesukkel, ondertussen heeft Miss Stik het plezier van een zelfgemaakte onderbroek ook al ontdekt en ik voorspel dat binnenkort iedereen met zelfgemaakt ondergoed achter zijn bureau zit.
Tricot, here I come!

Maar er moet ook gegeten worden, uiteindelijk is dat hier niet mijn dagboek maar mijn weekmenumoment, en gegeten dat hebben we vandaag al gedaan, en goed ook al, het kan niet op. Er lag nog een halve witte kool in de koelkast en dat werd iets heel lekkers, sjans dat ik het niet niet weggegooid heb want blijkbaar gaat dat langer mee dan waarop ik gehoopt had.

In de zak: Pastinaak, wortel, witloof, courgette, bleekselder en koolrabi
Dinsdag: Gesmoorde witte kool met rookspek en rookworst en pastinaakpuree, een halve fijn gesneden witte kool koken in een halve liter kippenbouillon met wat gerookt spek en later wat rookworst en klaar, en echt lekker! De pastinaakpuree maak ik altijd met 3/4 pastinaak en 1/4 aardappels en dan gewoon koken en pureren gelijk bij elke andere puree. Super combinatie!
Woensdag: Krokante koekjes met witloof, peer en blauwe kaas en rauwe koolrabi met rozijntjes, geroosterde pijnboompitten en vinaigrette, uit vegetarisch genieten, nog maar eens een poging. De krokante koekjes zijn dichtgeplooide bladerdeegvierkantjes en het recept van de koolrabi staat er al.
Donderdag: Gebakken zalm met broccoli en dit aards slaatje.
Vrijdag: Ratatouille met gierstkroketjes en een platte kaas-bieslooksausje, vorige week zaterdag aten we een waanzinnig lekkere pasta met aubergine, deze week smokkel ik er weer een binnen, ook al is dat hoogstwaarschijnlijk niet meteen een seizoensgroente.
Zaterdag: ontbijt: pancakes met spek en/of blauwe bessen, ik ben een groot onderzoek aan het voeren naar dé pancake, ik testte al een recept of 5 en ik denk dat ik het heb, zaterdag dé ultieme test, pancakes met blueberry's en/of spek.
Avondeten: Canneloni met groenteragout en een slaatje met rucola.
Zondag: Chili sin carne met vanalles erbij, want ik heb zin om met een chipke zo'n berg chili op te scheppen.
Maandag: Rode linzenburger met yoghurt-muntsaus en pita-broodjes, ook heel lekker, kom ik nog eens op terug.

Voor nu, slaapwel en tot morgen!

Spreuk van de dag