Week 41

Week 41
Week 41, de week waar vorig jaar ook al een weekmenu voor werd samengesteld, dat gaat hier snel, niet te doen.

De week waarin ik nog een pompoen had -en nog meer onderweg-, een courgette of drie, veel spinazie, uiteraard hopen snijbiet en waarschijnlijk nog boontjes, maar daar heb ik overgekeken.
De week waarin ik ga proberen om zo veel mogelijk overdag te koken zodat ik mij rond een uur of zes volledig kan wijden aan De Rokken die nog moeten gemaakt worden, deze week werk ik Het Klokrokje af, in rekkende- en niet rekkende stof, moest het u interesseren. Daarna nog wat a-lijntjes en een lange rok of twee waar ik nog diep over moet nadenken en dan, dan is het Gedaan!
Of toch dat stuk van het verhaal.
Als je wil inspraak hebben in het rokkenaanbod voor vrouwen is het NU de moment om te reageren en anders om altijd te zwijgen.

Goed, het eten dan.
Na de zomerslaatjes komen nu de herfstslaatjes weer vanonder het stof, ik ben daar vorig jaar mee begonnen toen mijn koelkast -dankzij de de groentemanden- volstak met koolrabi, venkel, selder, bietjes, knolselder, allee noem het op, al die herfstgruwelen. Slaatjes dat was daarvoor iets met sla en euh sla eigenlijk, sla was toch wel essentieel.
Sinds vorige herfst is een slaatje een onbegrensd iets, het hoeft zelfs niet met koude groenten, maar daar kan ik nu geen voorbeeld van geven precies, er mag zelfs fruit in, alles kan zolang er maar dressing over gaat, ook al is dat een simpele citroen en wat lekkere olijfolie.
Een absoluut pluspunt is een mandoline en dan zijt ge vertrokken, een dikke wortel, zoef zoef, een halve venkel, zoef zoef, een komkommer, wat radijzen, wat selder, een stuk koolrabi en al de rest van de niet verlebberde koelkast. En dan de dressing, vandaag was het de luxe versie, een geroosterd pepertje (onder de vlam van de risotto), honing, mosterd, citroensap, olie en peper en zout, misschien nog wat verse kruiden en klaar, ge kunt niet beter hebben.
Slimmerds maken een half konfituurpotteke dressing zodat het heel de week meekan.

Maandag: Pompoenrisotto met salie, okkernoten, kastanjes en mascarpone. Herfst op het bord. Snij een halve pompoen in maantjes en wrijf in met een mengeling van olijfolie, korianderzaad, zout en peper en eventueel een gedroogd pepertje, laat zo'n half uur roosteren op 200°. Hak ondertussen wat kastanjes en okkernoten grof en strooi deze met wat blaadjes salie over de geroosterde pompoen en zet nog een kwartiertje in de oven.
Meng dit onder de risotto, wat mascarpone en/of parmezaan er over en klaar is kees.
Het eerste deel deed ik voor de middag zodat ik 's avonds als ik thuiskom met mijn gevolg alleen nog maar de risotto moet maken terwijl de pompoen weer opwarmt in de oven.
Dinsdag: Pompoen-geitekaasflapjes met sla/slaatje en misschien nog iets, want dat klinkt precies maar magertjes. De pompoenvulling maakte ik vandaag al, hier kan u zien hoe dat in zijn werk gaat.
Woensdag: Altijd weer een verrassing, ik werk echt en Mr Zsazsa kookt.
Donderdag: 's Werelds lekkerste lasagna (of lasagne, ik weet het weer niet) volgens Green Kitchen Stories. Op donderdag moeten we gegeten hebben voor vijf uur dus moet het snel gaan, deze week testen we of het ons lukt om op drie kwartier lasagna te verwarmen en redelijk deftig naar binnen te slaan zonder mottig te worden in de circusles.
Vrijdag: Iets met aardappels en zalm en mierikswortelsaus, iets gelijk dit maar zonder schorseneren, of zijn die er al? Mm, ik kijk daar wel naar uit, zo eens iets fris.
Weekend: Oh, help, een weekend zonder doel, maar ik ga nog op zoek naar een goed excuus om niet te moeten koken.

Allee, ik ga nog wat stikken, salut!

Ah ja, wacht!
Mijn juryleden zijn het oneens over de uitslag van De Transitievraag, u kan nog steeds deelnemen.