Week 20 en een excuus

Week 20
Week 20, halverwege.
En al mislukt.
Voor de gebakken patatjes met gestoofde snijbonen in een tomatensausje en nog wat vanalles ging we nog rap een 'toerke fietsen' en passeerden we een Natuurpuntcafé waar ik de auto herkende van de mama van pagina 74. We kwamen midden in een communiefeest terecht en bleven dan maar hangen.

Dienen ene
Samen met dit illuster figuur.
We aten sateekes met aardappelsla en coctailsaus en dronken bier en de kinderen vermaakten zich op Onveilig Terrein en een zolder vol opgezette dieren. En er waren ook ijsjes.
We fietsen in het duister weer naar huis, sneller dan ooit.

Tortilla
Maandag was het dit, ook een soort van aardappelsla, maar dan met eitjes, tortilla. Ik ben daar een grote fan van en zeker als ik hem maak gelijk Jamie Oliver. Patatjes bakken, ui, knoflook, rozemarijn en venkelzaad toevoegen. Alles goed laten garen en kleuren en er dan een doos eitjes bijklutsen, zelfs zonder eerst het ei los te roeren, meteen knal in de pan. Even onder de gril zetten wanneer de onderkant droog is, eventueel wat mozzarella er op en klaar. Kei kei lekker, zeker wanneer dat samen met kropsla met een dressing van 1/3de azijn, 2/3 olijfolie, peper, zout, suiker en een gesnipperd sjalotje op tafel komt!

Jeuj een aubergineDinsdag grilde ik wat aubergines recht op de gaspit tot ze zwart zagen en maakte dit zalig gerecht van Ottolenghi. Linzen, echt, dat is toch dé ontdekking van de afgelopen jaren, ik heb dat als kind nooit gegeten denk ik.

Morgen is het aan Mr Zsazsa en zondag is het pas terug aan mij, ik ga nog eens voor de chili sin carne gaan samen met kaas, guacamole en tortilla's, maar dan de eiloze, dat moet toch ook simpelder aan te duiden zijn?

Goed, het excuus dan, weet u nog, mijn belofte? Wel, ik ga er niet geraken, ik heb een week of twee meer vandoen. Maar ik heb een goed excuus, midden juni hoort u daar op tv en radio meer over!
Spannend seg!