Tuinieren vanuit de zetel

Onder de boomIk ging eigenlijk vanalles anders doen, maar ik ben in de zetel verzeild geraakt dus laat ik dan maar van de nood een deugd maken en u wat foto's laten zien van de afgelopen dagen.

Ten eerste is het veel te warm (geweest?) om onder onze nieuwe tweedehandse zonnetent te zitten (34° in de schaduw, geen zucht wind) en grepen we terug naar het plekske onder onze enige (echte volwassen) boom waar af en toe wat wind is en echte schaduw.

Niks zo zielig als één boom trouwens, ik zaag al een eeuwigheid voor een hangmat, maar we hebben alles al geprobeerd en een hangmat krijgt ge echt niet gehangen in één boom.


Bessen
Ten tweede heb ik het toch niet kunnen laten en tijdens de hittigste hittegolf van alle vaste planten verpland, maar ze schijnen te overleven, het stukske vrijgekomen grond is nu weer bewoond, de bosbessen van de bessentuin mogen hier doen wat ze ginder niet deden, groot worden en bessen geven, want dat laatste lijkt mij nogal evident.
Tussen de bessen staan de Mara des boisaardbeien van in een van de kruidenbakken en daaronder ligt stro als mulchmateriaal én zacht bedje voor de toekomstige aardbeien.

Tegen de afsluiting komen nog wat klimmende bessen zoals braambessen en Loganberry's en die krijgen gezelschap van bosaarbeidjes, maar dat is voor in het najaar.
Als ik mij kan bedwingen tenminste.

't Zal toch geen waar zijn hee
Maar wat ik eigenlijk wou laten zien is dit, ziet ge het?
Links onderaan.

Juist, de debiele duif heeft een nieuw nest, drie takjes en een stukske verdord onkruid, schuin boven de tafel, ik kan ze bijna aanraken, daar gaan accidenten van komen hé.
't Is toch godgeklaagd, twee kleine katten is nog niet erg genoeg zeker.