donderdag 21 oktober 2010

Week 42

Pasta pesto

Ik was daar vroeger niet zot van, van pasta pesto, tot ik het eens at in Greenway een vegetarische snackbar in Leuven. Keilekker!
Het verschil zat hem er in dat ik er nogal rap vanaf wou zijn, ik kookte wat pasta, draaide daar zo'n potteke pesto door en klaar.
Niet dus, niet klaar want wat ge feitelijk moet doen is het volgende.

-Kook de pasta al dente
-Rooster pijnboompitten in een droge pan.
-Giet de pasta af en meng met voldoende -zeer belangrijk- pesto van -nog belangrijker- goede kwaliteit, als ge een potteke pakt, pak er dan eentje uit de versafdeling, zo eentje in plastic en pak er een stuk of drie voor vier man.
-Meng ook wat olijven onder de pasta, ik ben nogal fan van de olijven in ringetjes gesneden uit -weeral- de versafdeling.
-Nu nog de pijnboompitten en wat extra parmezaan en klaar!
Op een kwartier.
Nog niet!


42


Maandag: De pasta pesto van hierboven.
De ingrediënten van dit en pasta carbonara heb ik altijd in huis, dat blijft een tijdje goed en ooit krijgt ge er toch goesting in.
Een lekker alternatief is de pasta met ruccolapesto.
Dinsdag: Kip-groententagine met citroencouscous, uit het bestand.
Woensdag: Tortilla's met zure room, guacamole, zelfgemaakte salsa, groensels enz.
De kikkererwtencurry is ook heel lekker als vulling moest het vegetarisch zijn.
Donderdag: Vis met spruitjespuree, zo ontzettend lekker!
Vrijdag: Taglitella met kip, paprika en room
Zaterdag: De zwarte bonen van Jonge sla met een maïsbrood waar ik nu nog een recept van zoek.
Zondag: Gehaktballetjes van dit recept in tomatensaus met bruine rijst en courgettetaart: feest!

23 opmerkingen:

  1. Oh hier ook pasta pesto vandaag...toch een van mijn all time favourites. Mmmm, ik krijg er weer zin in.
    Maar het staat of valt idd met de kwaliteit van de pesto.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem21.10.10

    gij zijt precies een restaurant van uw eigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. allez jong, geen korianderpesto :P ?

    ik doe mijn pasta pesto ook alleen met die verse pottekes en nog extras: champignons, spekjes, pijnboompitten en dan op het eind een verse tomaat in blokjes er koud overheen. Lekkeur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk pasta pesto, nu het walnotentijd is en mijn tuin vol ligt met die heerlijke rijkdom durf ik de pijnboompitten vervangen door walnoten en in plaats van basilicum doe ik er dan platte peterselie bij, ook lekker.Zeker met krokant gebakken spekjes. Ik weet al wat ik ga maken vandaag! Het is hier niet alleen een ik wil nu naaien maar ook nog eens een watertandenblog :).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met verbazing lees ik iedere week de heerlijkste gerechten. Wat een genot om 's avonds bij jullie aan tafel te zitten, lijkt me. Eten Jef en Abel ook al dit lekkers lekker mee?

    Pasta-pesto is ook lekker met verse tomaatjes, of de snelle blokjes-tomaatjes-uit-blik.
    Dochterlief is allergisch voor cashewnoten en in heel veel pesto's zit cashewnoot ipv pijnboompit. Alleen de lekkere, duurdere pesto is gemaakt met pijnboompitjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt weer goed en ga zo door...bezorgt mij weer wat "wat moet ik eten" frustratie ;-)
    We aten deze week, pompoenrisotto a la Mme Zsazsa, pompoenbrood (niet helemaal hetzelfde recept want ik deed het in de broodbakmachine) en pompoensoep...
    De risotto viel hier bij zowel klein als groot in de smaak.

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmmmmm ja heeeeeerlijk!! Ook zalig, pesto uit het Italiaanse winkeltje (als je die in de buurt hebt).
    Doet me denken aan mijn potje pesto in de kelder, geen verse maar er valt best wat van te maken met wat extra knoflook.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lees ik dat nu goed op woensdag, "kinnekeskost"...Wat is me dat??????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem22.10.10

    Maak ook eens zelf pesto, je zal versteld staan van de kwaliteit, beter, intenser, lekkerder dan al die potjes samen. En eigenlijk kost dat helemaal zoveel geen tijd. Zelfs met een gewone soepmixer lukt het wanneer je geen blender hebt. En je kan het een hele tijd bewaren in de frigo, doen !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wacht, ik heb ook nog een recept voor maïsbrood in mijn exemplaar van 'Jamie in Amerika' (of zo, 't gaat om Jamie Oliver). Als je wilt, scan ik het even in en mail ik het.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gaarne Mevrouw!
    Ik vond dat eigenlijk al uw verantwoordelijkheid! ;)

    Kinnekeskost is eten voor kinnekes, kindertjes dus, ik heb er drie dus af en toe moet ik dan zo eens iets maken.

    Ik heb nog nooit pesto gemaakt, schaam schaam, ik vind dat zo'n gedoe en ik vind die pottekes keilekker, maar ge hebt gelijk, ik zou dat eens moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Allez jong, torilla's = kinnekeskost?
    Dat is mijn lievelingsgerecht!
    Wel een goeie tip van die kikkererwtcurrie, ga ik ook eens proberen.
    Ik heb ook een tip: de beste tortilla's ever (in mijn leven toch alleszins), mét supervriendelijke bediening door een Vincent-Company-lookalike:
    http://www.restaurant-caramba.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Seg, maar Madame, gij zijt gewoon de Sonja Kimpen van de bloggers! Njammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh ja en verse pesto is suuuperlekker maar pas op want eens je die geproefd hebt, is de kans groot dat je die uit de pottekes niet meer even graag lust..

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Sinds ik ooit eens zelf pesto gemaakt heb, koop ik dat nooit meer in een potteke.
    Je moet dat echt eens proberen, is super makkelijk!
    Pijnboompitjes roosteren, samen met parmezaan, basilicumblaadjes, goede olijfolie en eventueel wat look in de blender of keukenrobot, en klaar! Ik doe de pesto samen met spekblokjes, grote garnalen en gedroogde tomaten onder de pasta, en dan met geraspte mozzarella erover in de oven gratineren. Mmmm, echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Anoniem23.10.10

    Recept:
    Ingredienten
    75 gr flIngesneden basilicum
    2 eetlepels pijnboompitten
    50 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
    3 fijngesneden teentjes knoflook
    6 eetlepels olijfolie

    Bereiding
    Meng de basilicum, pijnappelpitten, kaas en knoflook in een mixer tot u een dikke, groene, aromatische massa heeft.
    Voeg beetje voor beetje de olie toe tot ze goed is opgenomen.
    Als je het direct gaat opeten mét parmesan, om te bewaren zonder (kun je dan op het moment erbij doen ). Je ziet, houdt niets in !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Anoniem23.10.10

    Wel nog afkruiden met p & z

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Anoniem24.10.10

    Pesto maken is inderdaad wat gedoe.... Gouden tip: in de zomer gewoon op een uurtje een gigantische pot pesto maken en invriezen, hetzelfde met rucolapesto of allerlei andere tapenades op oliebasis. Lukt supergoed en het ganse jaar verse pesto uit de (vries) kast...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik zie naast iedere week een ander weekmenu ook iedere week een ander tafelkleed! Kan dat, of zie ik verkeerd? En altijd zo'n schone met bloemekes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Annelies24.10.10

    Ik roer daar graag geitenkaas door (maar dan geen parmezaan natuurlijk). Ook zeer lekker (met rode pesto & zwarte olijven).

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Anoniem25.10.10

    Hoe wordt pesto rood?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Door in uw vinger te snijden!

    BeantwoordenVerwijderen