Week 42

Pasta pesto

Ik was daar vroeger niet zot van, van pasta pesto, tot ik het eens at in Greenway een vegetarische snackbar in Leuven. Keilekker!
Het verschil zat hem er in dat ik er nogal rap vanaf wou zijn, ik kookte wat pasta, draaide daar zo'n potteke pesto door en klaar.
Niet dus, niet klaar want wat ge feitelijk moet doen is het volgende.

-Kook de pasta al dente
-Rooster pijnboompitten in een droge pan.
-Giet de pasta af en meng met voldoende -zeer belangrijk- pesto van -nog belangrijker- goede kwaliteit, als ge een potteke pakt, pak er dan eentje uit de versafdeling, zo eentje in plastic en pak er een stuk of drie voor vier man.
-Meng ook wat olijven onder de pasta, ik ben nogal fan van de olijven in ringetjes gesneden uit -weeral- de versafdeling.
-Nu nog de pijnboompitten en wat extra parmezaan en klaar!
Op een kwartier.
Nog niet!


42


Maandag: De pasta pesto van hierboven.
De ingrediënten van dit en pasta carbonara heb ik altijd in huis, dat blijft een tijdje goed en ooit krijgt ge er toch goesting in.
Een lekker alternatief is de pasta met ruccolapesto.
Dinsdag: Kip-groententagine met citroencouscous, uit het bestand.
Woensdag: Tortilla's met zure room, guacamole, zelfgemaakte salsa, groensels enz.
De kikkererwtencurry is ook heel lekker als vulling moest het vegetarisch zijn.
Donderdag: Vis met spruitjespuree, zo ontzettend lekker!
Vrijdag: Taglitella met kip, paprika en room
Zaterdag: De zwarte bonen van Jonge sla met een maïsbrood waar ik nu nog een recept van zoek.
Zondag: Gehaktballetjes van dit recept in tomatensaus met bruine rijst en courgettetaart: feest!